Blog

Når december ikke er fyldt med glimmer og glitter

Jeg ville gerne have skrevet et brag af et juleindlæg her på bloggen. Sådan et indlæg, der ville få engelsklærere i det ganske land til at klappe i hænderne af begejstring. Sandheden er, at der ikke er noget (særligt) at skrive om. For selvom der står december på kalenderen, har jeg ikke på magisk vis mere forberedelsestid, overskud eller flere gode idéer end normalt.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens engelskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Maria Roneklindt er Folkeskolens engelskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: roneklindt@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: flickr/Mariah Eklind

Christmas is all around us, synges der i juleklassikeren “Love Actually”, og det er da muligt, at den er. Men ikke i min undervisning. Ikke nævneværdigt i hvert fald. Og slet ikke i en grad, der kan skrives (hjem) om. Selvom der står december på min kalender, er min engelskundervisning ikke specielt anderledes. Bevares, et par julekrydsord eller en banko den sidste gang før ferien plejer jeg da at nå, men det er der altså knap så meget glimmer og glitter over.

Kører du den også på rutinen?

Jeg tror, at mange lærere har den opfattelse, at alle andre lærere laver helt vildt, overdrevet, sindssyg fed undervisning hele tiden. Og at man selv er den eneste, der ikke kan få tiden til at række. Eller idéerne til at flyve ud ad ærmet. Derfor fortæller jeg dig nu, at du ikke er alene. Måske har du nogle kolleger, der nailer den i december. Godt for dem. Men hvis du – ligesom mig – kører den på rutinen, måske tilsat lidt krydsord, banko eller julefilm én af de sidste gange inden jul, så er du helt normal. Og det er ok. Du gør det sikkert pissegodt alligevel.

Man behøver ikke gå juleamok

Havde jeg haft mere forberedelsestid, ville jeg gerne være gået amok med spændende, hyggelige, sjove og ikke mindst lærerige juleforløb, hvor alle mine elever – stærk som svag, aktiv som passiv og engelskelskende som engelskhadende – havde rykket sig frem fagligt, men sådan er virkeligheden desværre ikke. Derfor kan jeg ikke dele sådan et forløb med jer. I stedet kan jeg dele min ærgrelse med jer. Både for at sætte fokus på problemet, men også for at fortælle jer, at man ikke skal skamme sig over ikke at have tid, overskud eller sågar lyst til at gå juleamok i december. Det er nemlig helt ok at være almindelig lærer.  

Powered by Labrador CMS