Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Kyllingestyle pompon'er.

Påsken er lige over os. Og med mine erfaringer med elever der ikke kan binde knuder, lavede jeg dette lille forløb i dag. Med 3. klasse. Og selvom jeg ikke er ret meget for, at bruge limpistoler i undervisningen, er der gjort en undtagelse her.

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Skældsordet i håndværk og design er "limpistol". Limpistol, limpistol, limpistol. Og meget kan mand sige om den, men den kan være god at have på lager. Den kan være god til nogle ting. Bl.a. til dette.

Jeg erfarede den anden dag, at elever i 2. klasse ikke kunne binde knuder. Og da det nu er påske, og fordi vi havde 2 timer i natur og teknologi/håndævkr og design inden påsken, lærte jeg elverne om påsketraditioner og at lave pompon'er over hænder og gafler. (af en eller anden grund tog jeg ikke billeder undervejs i processen!?) Jeg fandt virkelig mange billeder på pinterest.com, som jeg brugte til inspiration. Søg efter pompom chicken.

Så hvis du står og skal lave et lille projekt inden, i eller efter påskeferien, så er det her lille forløb virkelig at anbefale. Eleverne elsker det, og det var de skønneste, sjoveste og særeste personligheder der kom frem i de små kyllinger. -og de fik lavet en masse knuder.

Vi brugte 2 klokketimer og brugte:

Garnrester.

Øjne-rester (!?)