Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Blog

Vil du være med til at dele din undervisning?

Næste skoleår byder på nye afgangsprøver i de praktiske valgfag. Og en ny årgang der skal undervises i håndværk og design. Der er (mere end nogensinde, fristes jeg til at sige) brug for, at vi giver hinanden en håndsrækning, og deler vores undervisning.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

FOTO: Needpix.com

I diverse grupper på de sociale medier, spørger mange efter idéer til primært disse ting i håndværk og design i øjeblikket:

Idéer til valgfaget

Næste års valgfags afgangsprøve

Idéer til 3.klasses håndværk og design undervising

Mange forsøger at svare, så godt som nu muligt, på forespørgselerne. Det er mega godt! For lige om lidt står fagene på skemaet, og lige om lidt skal 8.klasserne til prøve. 

En drøm

Men jeg har en drøm. Som jeg håber bliver bare lidt til virkelighed i løbet af næste skoleår. Og det er, at mange af de fede forløb og idéer, som der bliver beskrevet som svar på forespørgselerne, kommer endnu flere undervisere til gode.

Min drøm er nemlig, at vi deler dem i et blogindlæg eller et lærer til lærer indlæg herinde på folkeskolen.dk.

Måske du tænker "Uuh nej, det er alt for besværligt"? Svaret til det er nix. Det er vitterligt nemt! For det eneste du behøver, er at beskrive forløbet, lidt ala hvad der er gjort af Niels Lyngbo her, eller af undertegnede her.

Det vil gavne virkelig mange undervisere, hvis du vil dele din undervisning, både i håndværk og design i valgfag og i 3., 4., 5. eller 6.kl. Bonus er, at du bliver en endnu bedre underviser af at reflektere over din egen praksis. Og at beskrive den. Det synes jeg ihvertfald, at jeg gør. 

Vil du være med eller har du spørgsmål? Så skriv til mig på

praktiskpioner@gmail.com 

eller til

Pernille Aisinger pai@folkeskolen.dk

God sommer!

Powered by Labrador CMS