Folkeskolens matematikrådgiver

Blog

Årets første matematik-fagteammøde!

Der er planlagt 8 fagteammøder for matematiklærerne i dette skoleår, og første møde gik med at tale om formen, planerne for året, vigtige indsatser og udfordringerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På min skole er vi 16 matematiklærere, 2 matematikvejledere og 920 unge håbefulde studerende. Der er afsat 8 gange 45 minutter i dette skoleår til alle matematiklærere til deltagelse i fagteamarbejdet. Det er rigtig fint, at vi kan mødes 8 gange på et skoleår og der er rigeligt at tage fat på. Udfordringerne kommer først, når vi begynder at tale om, hvad vi skal blive dygtigere til!

Hvordan og hvornår bliver vi dygtigere til at arbejde med GeoGebra, Excel og CAS. Der mangler virkelig tid til at fordybe sig og blive dygtigere og mere reflekteret omkring fagdidaktikken og teknologien i matematikundervisningen. Specielt det sidste er en væsentlig og tidstung opgave, der kræver meget af den enkelte lærer. I en presset hverdag er det ikke fordybelse i GeoGebra og Excel, der står øverst på dagsordenen, men bare at nå at planlægge sin undervisning, bruge læringsplatformen og så alt det praktiske arbejde, der helt naturligt ligger i forlængelse af at være underviser og lærer. Men hvordan bliver vi dygtigere til vores fag, når vi ikke har tiden til fordybelse og adgang til computere? Hvordan implementerer vi IT og teknologi i vores matematikundervisning, når vi mangler tiden og overskuddet til at gå i gang med opgaven? Det er ikke nemt…

Folkeskolens matematikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Lis Zacho er Folkeskolens matematikrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning - lis.zacho@gmail.com

Hvad gør i derude?

Powered by Labrador CMS