Folkeskolens matematikrådgiver

Blog

Så kører skolebussen til Sorø-mødet!

Sorø-mødet afholdes traditionen tro hvert år i starten af august. Her kommer fagpersoner, politikere, interessenter osv. og diskuterer, lærer, lytter og får ny inspiration om vor alles folkeskole. Årets tema er "Dannelse i en global verden" i grundskolerne og på ungdomsuddannelserne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg blev i foråret inviteret til at deltage i Sorø-mødet af Undervisningsminister Merete Riisager, og lidt skræmt og beæret sagde jeg selvfølgelig ja-tak. Nu har jeg så læst programmet og set deltagerlisten, og ved stadig ikke helt hvad der venter, men ser frem til at høre oplæg om dannelse og skolen, og hvordan man kan arbejde med dannelse. Kritisk tænkning hos eleverne og hvordan man kan styrke elevernes kritiske tænkning. Hvad gør digitaliseringen ved os og vores fremtid, og hvad er skolens rolle i digitaliseringen. Det er rigtig dansk at mødes på den måde, og blive klogere og mere nuanceret i sin tilgang til et fælles anliggende. Det er dejlig demokratisk at tale sammen om de store udfordringer, vi står midt i ude i skolen, som jo lige om lidt får startskud til endnu et udfordrende og spændende skoleår.

Der er jo i virkeligheden ikke noget federe end at blive klogere ved at diskutere fakta og virkelighed om folkeskolen og lytte til skønne oplæg i godt selskab!

Folkeskolens matematikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Lis Zacho er Folkeskolens matematikrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning - lis.zacho@gmail.com

Jeg vil forsøge at blogge i den udstrækning, det kan lade sig gøre, fra Sorø-mødet 1. til 3. August 2017.

Powered by Labrador CMS