Sponseret blog: Microsoft Uddannelse

Sponseret blog

Skab lige muligheder i undervisningen med indbyggede læringsværktøjer i Microsofts platform

Alle elever fortjener at have lige muligheder i klasseværelset, hvad enten de har svært ved at læse, skrive eller taler et andet sprog. Læringsværktøjerne i Microsofts platform kan hjælpe med til at støtte alle elever i de programmer de allerede bruger i undervisningen.

Publiceret

Sponseret blog: Microsoft Uddannelse

Læringsværktøjerne er udviklet i tæt samarbejde med forskere indenfor læring, er gratis og er indbygget i de fleste Office 365-programmer både i online og i skrivebordsversionerne – dette sikrer at de er tilgængelige for alle elever uanset behov og undgår stigmatisering hos de elever der har særlige behov. De findes også i bl.a. i flere Office programmer, Edge, Flipgrid og Minecraft: Education Edition.

Her er en kort beskrivelse af nogle af de forskellige læringsværktøjer:

Oplæser/Forenklet læser kan hjælpe med at læse højt. Den forenklede læser giver også mulighed for bl.a. billedordbog, ordklasseinddeling, oversættelse og linjefokus.

Dikter giver mulighed for tale til tekst, og er den teknologi der danner basis for bl.a. live tekstning/undertekster. Funktionen kan også bruges til transkribering

Tekstforslag kan slås til i Windows og foreslår ord mens man skriver

Oversæt kan være et stærkt hjælpemiddel ikke bare til sprogfag men også i samarbejdet med elever og forældre der ikke taler dansk.

Matematikværktøjer i OneNote hjælper eleverne med at træne forskellige matematikområder, få det forklaret (og evt. læst højt) og til sidst få genereret en øvelsesquiz (gennem Forms) direkte i deres OneNote.

Reading Progress er nyeste skud på stammen og ruller i første omgang ud på engelsk. Værktøjet ligger i opgavemodulet i Teams og gør det muligt at følge elevernes læseudvikling. Se mere i videoen herunder:

Se meget mere om læringsværktøjerne i vores aktivitetskort og det dertilhørende instruktionsvideoer. Vi har også vedhæftet en oversigt med bl.a. gode links i dette blogpost.

Inden sommerferien afholdt vi flere webinarer om læringsværktøjerne og vi har planer om at holde flere efter sommerferien - hold derfor øje med vores eventkalender på: aka.ms/edudkevents

Tøv ikke med at kontakte os på uddannelse@microsoft.com hvis du har spørgsmål.