Fraktion 4 - pensionisterne

Blog

Besøg på Kvindemuseet

”Seksualundervisning gennem tiden”

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Århus Lærerforenings Seniorklub var til ”videnssalon” på Kvindemuseet i sidste uge.

Museets formidlingsinspektør, Anna Svenning, fortalte vidende og muntert om seksualundervisningens historie gennem 200 år. Fra 1800-tallets tusmørkepædagogik frem til vor tids undervisning. Vi var 37 deltagere, der måbende fulgte med i den grundige fortælling om de forskellige tiltag gennem tiden – eller mangel på samme. Selv i vores tid er der plads til forbedring.

Fraktion 4 - pensionisterne

Fraktion 4 er en fraktion under Danmarks Lærerforening for medlemmer på pension eller efterløn.

Efter en times foredrag fik vi kaffe og kage i museets café, og vi sluttede af med en rundvisning i museets samlinger.

Besøget var Seniorklubbens augustarrangement. Vi har et arrangement hver måned, undtaget juli måned.

På Århus Lærerforenings hjemmeside er lidt omtale og nogle billeder fra de fleste af de tidligere arrangementer og der er link til det aktuelle halvårsprogram.

http://www.aalf.dk/medlem/arrangementer-og-kurser/seniorarrangementer

Vi vælger en arbejdsgruppe på 6 personer + en suppleant på vores årsmøde i januar måned. Arbejdsgruppen laver et forslag til budget for seniorarbejdet på baggrund af vores ønsker til arrangementer i årets løb. Kredsstyrelsen tager stilling til vores forslag – som regel godkender de det – og indarbejder det i det budget for kredsen, der fremlægges på kredsgeneralforsamlingen.

Derfra har vi frie hændet til lave arrangementer inden for vores budget.

Tre af årets arrangementer ligger fast: årsmøde i januar, sommerudflugt i juni og julefrokost i december. De otte øvrige forsøger at vi lave så afvekslende som muligt og helst på rullende dage, så det ikke er de samme der er forhindret i at deltage. Vi pensionister er et travlt folkefærd, der deltager i mange aktiviteter. Et af arrangementerne forsøger vi at lave i samarbejde med "de aktive" medlemmer af foreningen, for at fastholde det kollegiale fællesskab med dem.

Pensionistarbejdet har forskelligt omfang og indhold i de forskellige kredse. Vi får inspiration fra hinanden i de forpligtende kredssamarbejders pensionistfora og på fraktion 4’s årsmøder.

Og måske er der flere, der vil dele deres erfaringer her på bloggen? Vi er jo ikke alle sammen med i et pensionistforum eller årsmødedeltagere.

Powered by Labrador CMS