Fraktion 4 - pensionisterne

Blog

Danmarks Lærerforening - som rollemodel.

Pensionerede lærere i Norge på vej mod repræsentation i sentralstyret i Utdanningsforbundet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I mandags skrev Bjørn Vaaland til mig om jeg ikke lige ville repetere en beskrivelse af fraktion 4´s repræsentation i hovedstyrelsen med et hovedstyrelsesmedlem og arbejdet der og om valgordningen. Han var til landsmøte.

Bjørn kender jeg fra Nordisk Pensionisttræf, hvor han har deltaget flere år som en af lederne af de norske deltagere. Han har også udnyttet, at der er mulighed for enkelte nordiske deltagere på et af vores seniorkursus. Han var med et år på Skarrildhus og var meget begejstret for det.

Fraktion 4 - pensionisterne

Fraktion 4 er en fraktion under Danmarks Lærerforening for medlemmer på pension eller efterløn.

Det førte til at han inviterede mig til at holde et oplæg i Oslo på deres sentrale møte for repræsentanter for pensionister fra hele Norge. Det var i februar 2018.

Jeg skrev selvfølgelig et svar med de ønskede oplysninger. 

D. 9/11 skrev han igen og takkede for min beskrivelse. De var kommet igennem med at pensionisterne blev repræsenteret i det norske sentralstyret med tale og forslagsret. I den kommende 4 års periode skal pensionisternes plads i organisationen være en sag.

Det var jo herligt at høre at det var lykkedes for dem.