Fraktion 4 - pensionisterne

Fraktion 4 - pensionisterne

Blog

Fraktion 4 i en coronatid

Det kan kun gå fremad fra nu af

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu hvor der er godkendt vacciner mod COVID-19 og vaccinationsprogrammet er i gang, er der håb om, at vi i løbet af 2021 kan begynde at mødes i fraktion 4 regi igen.

For siden den først nedlukning på grund af COVID-19 den 11. marts sidste år, er der ikke foregået meget, der indebærer socialt samvær for Danmarks Lærerforenings medlemmer i fraktion 4.

Fraktion 4 - pensionisterne

Fraktion 4 er en fraktion under Danmarks Lærerforening for medlemmer på pension eller efterløn.

Nordisk Pensionisttræf, der skulle have været afviklet i Alta i det nordligste Norge, blev aflyst. Der var heldigvis ikke sendt besked om optagelse til nogen, der i så fald ville have ærgret sig ekstra meget.

Foreningens egne fire seniorkurser, som rigtig mange havde søgt, blev også aflyst. Her var der heller ikke nået at blive sendt besked ud om optagelse på kurserne.

I 2021 er det meningen, at der skal være Nordisk Pensionisttræf på Island. Det er lige nu usikkert, om det bliver gennemført.

Det er heller ikke afgjort, om de fire seniorkurser i DLF regi bliver gennemført. Det bliver afgjort på hovedstyrelsesmødet den 23.-24. marts, hvor der skal tages stilling til gennemførelse af alle foreningens kurser og konferencer, der foreløbig skal holdes virtuelt frem til 1. april.

I de lokale kredse har der heller ikke været muligt at gennemføre mange arrangementer. Jeg var selv heldig at være med til et arrangement i Århus Lærerforenings Seniorklub den 22. oktober. Det var i en periode hvor det maksimale deltagerantal var 50.

https://www.folkeskolen.dk/1857435/pensionister-blev-klogere-paa-fremtidsfuldmagter-

De fagligt aktive fraktion 4 medlemmer, der planlægger aktiviteter og mødes i de forskellige fora, der udveksler erfaringer og udvikler foreningens politik på seniorområdet, har også  i lange perioder været henvist til virtuelle møder. Fraktion 4’s årsmøde, hvor 55 repræsentanter fra hele landet mødes, skal afvikles virtuelt på Teams den 8. februar. Det kommer mødets indhold naturligvis til at bære præg af.

Indtil forholdene tillader os at mødes fysisk igen, er vi henvist til at holde os selv i gang, med de aktiviteter vi kan finde på med overholdelse af de restriktioner, der gælder. Jeg er blevet god til at mødes med venner og tidligere kolleger på Teams. Jeg læser meget og går lange ture med min kone. Men jeg længes i den grad efter at vi kan komme i gang med at se hinanden igen.

Jeg vil gerne opfordre til, at I fortæller om, hvad I foretager jer i denne nedlukning. Vi kan altid bruge inspiration fra hinanden til at komme igennem denne mærkelige tid. Skriv kommentarer til dette indlæg. Eller – endnu bedre – skriv egne blog indlæg. Opret jer som bloggere på netværket her. Der kan skrives blogindlæg om ”alt mellem himmel og jord”, men meget gerne om noget, der har relation til seniorlivet.

https://www.folkeskolen.dk/bliv-blogger

Indtil videre må vi krydse fingre for, at det går den rigtige vej. Jeg håber, jeg kommer til at møde nogle af jer på seniorkursus til sommer.

Powered by Labrador CMS