Fraktion 4 - pensionisterne

Blog

Nordisk Pensionisttræf 2019 i Tórshavn d. 5. - 9. juni

Der var mange danskere med i år - 31 ud af ca. 83 deltagere i alt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man skal jo selv klare transport fra hjem til hotellets dør. Det betyder at vi kommer på forskellige tidspunkter, men alle fly lander på Vagar, og derfra er der ca. 60 km til Tórshavn, hvor vi skulle bo på Hotel Hafnia. Men der er selvfølgelig også nogen der var sejlet til Færøerne, og nogle var kommet et par dage før, for at have mere tid deroppe, ligesom nogle blev lidt længere tid.

På førstedagen startede vi med at gå en tur i domkirken, det er en lille gammel trækirke, der ligger lige ved siden af hotellet, og når vi var i panoramasalonen på  6. sal kunne vi se ned på kirken. Vi fik et oplæg om domkirken og som sædvanlig sang vi ”Dejlig er jorden”.  Derefter var der middag på hotellet.

Fraktion 4 - pensionisterne

Fraktion 4 er en fraktion under Danmarks Lærerforening for medlemmer på pension eller efterløn.

På andendagen skulle vi tidligt op og med bus (kl. 7.50) mod Klaksvig. Derfra færge til Kalsoy, her kører vi op til den nordligste del ad vej langs fjorden,  gennem 4 tunneller, stop ved nogle af bygderne og ved trappen ned mod fjorden og statuen af sælkvinden. Vejret skifter hurtigt mellem let regn, sol og tåge. Når man ser op mod fjeldene kan man se tågen, som skyer, der ligger lavt. Fjeldene skifter i farve efter stenarter, dalene er grønne, og græstagene på husene er med til at det ser endnu mere grønt ud. Spredt ud over alt det grønne går fårene med deres lam. Om aftenen efter middag fandt vi sanghæfterne frem og med festlig musikledsagelse sang alle på de nordiske sprog, af en eller anden grund kunne vi pludselig godt.

Den 3. dag startede lidt senere med program. Vi fik nogle oplysninger om pension på Færøerne, det var lidt svært at forstå, fordi oplægsholderen mente, at han skulle stå med ryggen til os og se på sine powerpoints, de var lidt vanskelige at aflæse. Men én ting fik jeg dog fat i: Kvinder får lavere pensionsudbetaling end mænd, fordi de ifølge statistikken lever længere end mændene!

Efter frokost kørte vi med bus sydpå til Kirkeby og var på besøg på Nationalmuseet. Til aftensmaden på hotel Hafnia fik vi en fantastisk fiskebuffet, og så var der ikke flere programpunkter, men til gengæld var der kulturnat i Tórshavn, så vi kunne gå ud og deltage der eller se på. Festligt.

Den 4. dag var uden fælles program inden vi skulle mødes oppe i Nordens Hus, hvor vi skulle spise brunch. Nordens hus er et smukt kulturhus bygget af de nordiske lande, af de nordiske landes materialer. På denne dag var Studentersangerne fra Danmark på besøg, de skulle give koncert om aftenen. Vi gik derefter til Kunstmuseet, hvor der var dejlige værker af færøske malere og ikke mindst af glaskunstneren og maleren Patursson.

Om aftenen var der festmiddag i Panoramasalonen med den store udsigt. Men vi startede lige med et oplæg fra Utdanningsfôrbundet, Norge. Det er dem der skal stå for Nordisk Pensionisttræf 2020 d. 15. – 19. juni. De har lagt det højt mod nord i Finnmarken og byen Alta. Der kan man komme til at se det allernordligste Skandinavien. Inge, der bor i Atla havde en smuk lappedragt på ved fremlægningen.

Dejlig middag og besøg af et norsk kor, der havde været til kulturnat, de gav en lille koncert for os. Vores færøske spillemand havde fået selskab af nogle, der kunne spille violin, klaver, guitar og selv spillede han harmonika. Vi tog nogle flere af sangene fra sanghæftet med landenes forslag til sange og så var der trampedans til sang, det var ”Stolt Signelil”. Om der blev grinet….

Powered by Labrador CMS