Fraktion 4 - pensionisterne

Blog

Pensionist om lidt?

Din fagforening har tilbud og fordele, som du bør kende.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I langt de fleste af Danmarks Lærerforenings kredse er der et pensionistudvalg/en arbejdsgruppe, der laver spændende arrangementer for kredsens efterlønnere og pensionister. Forhør dig hos din tillidsrepræsentant om hvor du kan få oplysning om, hvad der sker i din kreds. Samtidig med at du kan høre spændende foredrag, komme på spændende ture og udflugter, får du samtidig mulighed for at bevare kontakten til tidligere kolleger fra skolerne i dit område. Vi holder jo ikke op med at være lærere, bare fordi vi stopper med at arbejde. Du kan ofte finde noget om pensionistarbejdet på kredsens hjemmeside. Her er et link ti,l hvad der sker i min kreds i dette forår.

http://www.aalf.dk/media/12057174/seniorklubbens-foraarsprogram_2019.pdf

Fraktion 4 - pensionisterne

Fraktion 4 er en fraktion under Danmarks Lærerforening for medlemmer på pension eller efterløn.

På Danmarks Lærerforenings hjemmeside kan du finde nogle af medlemsfordele her:

https://www.dlf.org/medlem/specielt-for-tillidsvalgte-og-saerlige-medlemsgrupper/pensionister/pensionister-medlemsfordele

De fire seniorkurser i slutningen af juni og starten af juli er et hit hvert år. Her står også, hvordan du kan bevare din skolekom-mailadresse, når du går på pension. Foreningen har sommerhuse og ferielejligheder, som vi pensionister kan leje billigt udenfor skoleferierne. Vi kan som medlem af foreningen få rabattilbud på Sinaturhotellerne. Der er også nogle fordele, som ikke er nævnt på foreningens hjemmeside. Som DLF-medlem kan du få 5% i rente på de første 50.000 kr. på din lønkonto. Det er mere end du betaler som kontingent som pensionist. Du kan også være medlem af Forbrugsforeningen, der giver bonus på køb i rigtig mange forretninger.

Men først og fremmest er du også, efter du er gået på efterløn og pension, med i et solidarisk fællesskab med såvel aktive som pensionerede kolleger

Du kan stadig deltage i arrangementerne, kredsgeneralforsamling for eksempel, sammen med de erhvervsaktive kolleger.