Fraktion 4 - pensionisterne

Blog

Så er det igen tid til ture ud i det blå!

Ungdomsøen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I september 2020 besøgte en flok glade pensionister fra Odsherreds Lærerkreds Ungdomsøen.

Med færge fra Nyhavn fik vi i strålende solskin en dejlig sejltur til det tidligere Middelgrundsfort, som er verdens største kunstigt anlagte ø, der ikke er landfast. Når man tænker på, at det er opført fra 1890 til 1894, er det imponerende; men det er også imponerende at se, hvordan et tidligere fort ved hjælp af frivillig arbejdskraft kan omdannes fra en kaserne til et område, hvor unge frit kan udvikle deres talenter.

Fraktion 4 - pensionisterne

Fraktion 4 er en fraktion under Danmarks Lærerforening for medlemmer på pension eller efterløn.

Renoveringen af øen, der er fredet, startede i 2016, og Ungdomsøen åbnede i august 2019.

Vi var så heldige at have en virkelig ildsjæl til at vise os rundt på øen, nemlig tidligere direktør for spejderne Thea Hass; hun har været med i hele processen for opbygningen af øen.

 Når man tænker på, at øen er fredet og at alle ændringer skal være flytbare, er det fascinerende at se, hvordan gamle kanonplatforme nu er fundament for shelters, der kan åbnes og lukkes efter vindretning; hvordan en kanonpost er omdannet til amfiteater med grill anbragt på kanonlavetten; hvordan de gamle officersværelser, er ” ombygget ”til lækre overnatningsrum for bl.a. lejrskoleelever.

Det er ikke så mange, der kender til dette projekt, men et besøg er absolut at anbefale også for pensionister.