Fraktion 4 - pensionisterne

Blog

Valg af kongresdelegerede for fraktion 4

Opstilling af kandidater

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På fraktion 4’s årsmøde den 6.-7. februar 2020 vælges de ti kongresdelegerede for perioden 1. april 2020 til 31. marts 2022.

Alle medlemmer af fraktion 4 kan opstille til valget, men som regel er det personer, der i forvejen er involveret i pensionistarbejde i foreningen, der stiller op.

Fraktion 4 - pensionisterne

Fraktion 4 er en fraktion under Danmarks Lærerforening for medlemmer på pension eller efterløn.

På opslaget fra Folkeskolen nr. 17 side 40 (se ovenfor) kan du læse, hvad du skal gøre for at blive opstillet.

Indtil nu har det ofte været medlemmer af de forpligtende kredssamarbejders pensionistfora, der vælges som kongresdelegerede. De får derved mulighed for at fungere som bindeled mellem det lokale arbejde i deres lokalområde og årsmødet så vel som fraktion 4’s hovedstyrelsesmedlem.

Det kan bare ikke gå helt op. Der er 11 forpligtende kredssamarbejder og der er ti pladser i kongressen, og det er heller ikke formaliseret på nogen måde, i og med det er årsmødet, der vælger de kongresdelegerede.

På årsmødet i februar i år blev det fra flere sider foreslået, at vi skal arbejde på at de kongresdelegerede fremover vælges i de forpligtende kredssamarbejder. Derfor skal der så også arbejdes på at få 11 pladser i kongressen.

Men det er ikke noget, der er enighed om. Dels er der pensionistfora, hvor der ikke er nogen, der er interesseret i foreningsarbejde på det plan. Dels er der andre pensionistfora, hvor der er flere end én, der er levende interesseret i foreningsarbejdet og gerne vil være kongresdelegeret. Ved valget af delegerede i 2018, var det et pensionistforum, der ikke fik valgt nogen, selv om de havde en kandidat til posten.

Det er ikke umiddelbart let at gøre alle tilfredse, så indtil videre fortsætter det med den procedure, der gælder nu. Jeg forestiller mig, at det nok er en problematik, vi tager op igen.

Men altså. Nu gælder det valget for de kommende to år.