Sponseret indhold

Medicinsk Museion

Sponseret indhold

Fra udstillingen " Det indsamlede menneske " på Medicinsk Museion

Sponseret indhold: Alle kroppe er fantastiske!

På Medicinsk Museion i hjertet af København får skoleelever et kig ind i den fascinerende menneskekrop. I selskab med museets dygtige guides føres eleverne gennem museets unikke samlinger og dybt ind i historien om kroppe, sygdom og sundhed. Og undervejs opdager de måske deres egen krop.

Offentliggjort Sidst opdateret

Et kig ind i kroppen

Siden indvielsen i 1787 har Det Kongelige Kirurgiske Akademi i Bredgade i det indre København været centrum for den danske medicins historie. Først som stedet hvor de første danske læger og kirurger blev uddannet og i dag som ramme for et helt særligt museum.

Auditorium fra 1787.

Skoleomvisningerne på Medicinsk Museion starter i det smukke Auditorie, hvor eleverne indtager pladserne hvorfra fortidens studerende modtog deres undervisning. Derfra kommer eleverne rundt i museets udstillinger om sygdom og sundhed før og nu. De får mulighed for at kigge ind i kroppen, komme tæt på levende bakterier og høre om historiens vigtigste lægevidenskabelige opdagelser og teknologiske opfindelser.

Min fantastiske krop - ny omvisning til indskoling og mellemtrin

Som noget helt nyt har Medicinsk Museion udviklet en omvisning målrettet 1.-6. klasse. Omvisningen hedder Min fantastiske krop og med den vil museet minde om, at viden om kroppen er vigtig for elevernes selvforståelse. Museumsinspektør Anne Bernth Jensen fortæller: ”På Medicinsk Museion kan vi vise eleverne, hvordan vi ser ud under huden, og de kan høre, hvordan vores helt utrolige krop virker.” Undervejs bruger eleverne deres egen krop aktivt til at forstå bl.a. blodkredsløb og åndedræt. Der bliver snakket om opbygning og funktioner – fra top til tå og fra yderst til inderst. Til slut bygger eleverne deres egen klistermærke-krop, og her får de mulighed for at tilføje det, de mener, er helt særligt ved dem. ”På den måde skabes rum for samtaler om lighed og forskelligheder kroppe imellem. Hvad gør os til mennesker, og hvad gør dig til lige præcis den, du er?” siger Anne Bernth Jensen.

Fra udstillingen " Mind the Gut".

Sponseret indhold: Medicinsk Museion

Medicinsk Museion er et prisvindende universitetsmuseum under Københavns Universitet. Museet udforsker, indsamler og formidler medicinsk historie og kultur. Gennem videnskab, kunst og historie bygger museet bro til den nyeste forskning. På museet kan du opleve udstillinger og events, der handler om krop og sind, sundhed og sygdom gennem tiden. 

Medicinsk Museion har omvisninger med forskellige temaer til alle niveauer i grundskolen.

  • Min fantastiske krop: Omvisning om vores fascinerende kroppe for indskoling og mellemtrin. Se, hvordan vi ser ud under huden, og hør, hvordan vores utrolige krop virker.
  • Den klassiske: En fortælling om medicinhistoriens store linjer. Om vores opfattelse af krop og sygdom fra antikken til genetikken, fra kropsvæsker til kemiske reaktioner.
  • Det indsamlede menneske: Om hvordan kroppen fra videnskabens barndom til i dag er blevet brugt som lægevidenskabens råmateriale. Omvisningen er for dem, der er interesserede i kroppen og den moderne medicins svære spørgsmål.
  • Mind The Gut: Om de forunderlige forbindelser mellem sind og krop. Gennem videnskab, kunst og historie udforskes hjerne, mavefornemmelser, identitet, tarme og bakterier.
  • Epidemier i Danmark: Om danmarkshistoriens store sygdomme. Se Magnus Heunickes berømte smittekurve fra corona-epidemien, hør om vaccinationskampagnen mod kopper i 1800-tallet, og hvordan bekæmpelsen af polio i 1950’erne satte gang udvikling af den moderne respirator.

Praktisk information Læs mere og book din tur her: Skolebesøg - Medicinsk Museion (ku.dk) Du kan også ringe og snakke med museets bookingmedarbejder om hvilket tilbud, der passer til netop din klasse. Kontakt: 35 32 38 00, tirsdag til fredag kl. 10-14.