Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

Idrætsundervisningen duftede pludselig af OL

På det internationale sejlsportscenter på Aarhus havn fik min idrætsklasse endnu en ”gratis omgang” af ULF-midlerne, og før vi vidste af det, var et topprofessionelt OL guld-miljø helt nært.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: Privat

I vores idrætstimer har vi den seneste tid haft stor glæde af de aarhusianske ULF-midler. ULF står for Undervisning og læringsforløb, og det er en organisation, jeg tidligere har beskrevet i en blog.

Det der har adskilt dette års forløb fra de andre gange er, at vi blev inviteret på det nye sejlsportscenter ved Aarhus havn. Efter et veloverstået VM i sejlads stod den imponerende kaj fortsat flot, og miljøskiftet fra det traditionelle undervisningsrum var voldsom – på den gode måde.

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

At gå fra en langt fra professionel arena til pludselig at stå blandt fuldtidsatleter var spændende for vores elever, der pludselig stod ansigt til ansigt med OL-aspiranten Jonas Warrer, som blev verdensberømt for sit legendariske OL guld i 49’er klassen med knækket mast ved legene i 2008.

De mange gratis forløb

Forløbet denne gang var igen gratis, og jeg føler mig ofte ret så privilegeret over min kommune. Aarhus poster rigtig mange penge i puljer til skoleforløb af enhver tænkelig art, og det er med til at skabe en varieret hverdag, uden de enkelte skoler skal ud og rive sig budgetmæssigt.

Denne gang fik vi instruktion i stand up paddle, maxi paddle (stand up board til flere personer) og kajak.

Der er ingen tvivl om, at sejlsporten i Aarhus må glæde sig over, at forløb som disse bliver udbudt. Vejen ud på vandet kan ind imellem virke tung for mange, og langt de fleste unge ender aldrig på et board eller i en kajak eller båd, medmindre tiltag som disse sættes i søen.

Tag et kig på hjemmesiden ULF i Aarhus. Det er en side med krydderi til din undervisning i alle fag.

Og er du én af dem, der desværre ikke bor i Aarhus, så kan siden måske blive til inspiration for netop din kommune.

Her finder du hjemmesiden:

https://ulfiaarhus.dk/