Kommunal økonomi

Borgmester: Vores skoler mangler 100 millioner i år for at kunne ”fastholde den kvalitet, vi gerne vil have”

Publiceret

”Her og nu mangler vi i omegnen af 100 millioner kroner i år for at kunne være sikre på, at vi kan fastholde den kvalitet, vi gerne vil have”.

Sådan lyder det fra borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) til Skolemonitor i anledningen af, at han og en række skolerådmænd og lærerformænd for nylig har sendt et åbent brev til børne- og undervisningsudvalget på Christiansborg, hvor de understreger, at der ikke er økonomi til at leve op til ambitionerne i folkeskoleaftalen.

Jacob Bundsgaard peger på, at tæt på alle kommunens skolebestyrelser tidligere på året helt ekstraordinært nægtede at godkende budgetterne, fordi de ikke mente, at der var nok penge. Det fik siden kommunen til at tilføre 57 millioner til skolerne.

”Det er et råb om, at nu er vi nået til en smertegrænse, hvor vi er nødt til at give flere ressourcer til folkeskolen som byråd, men hvis vi skal have ressourcerne til at lave en permanent bedre situation, er vi også nødt til at have Christiansborg på banen”, siger Jacob Bundsgaard.

Underskrivere af det åbne brev

Sophie Hæstorp Andersen (S), overborgmester i København

Jakob Næsager (K), Børne- og Ungdomsborgmester i København

Katrine Fylking, formand for Københavns Lærerforening

Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus

Thomas Medom (SF), rådmand for Børn- og Unge i Aarhus

Dorthe Ryom Fisker, formand for Århus Lærerforening

Peter Rahbæk Juel (S), borgmester i Odense

Susanne Crawley Larsen (R), rådkvinde for Børn og Unge i Odense

Charlotte Holm, formand for Odense Lærerforening

skolemonitor.dk: Storbyborgmestre retter øjnene mod Christiansborg: »Her og nu mangler vi i omegnen af 100 millioner kroner«