Fraktion 4 - pensionisterne

Fraktion 4 - pensionisterne

Blog

Kongres

Spændende emner på dagsordenen, der er ved at være klar med bilag. Valg af formand og næstformand, Folkeskoleidealet, "Er vi gearet til fremtiden", m.m.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vedtægtsændringer.

Der er en vigtig ændring, der vedrører fraktion 4. Den drejer sig om kontingentfrihed for medlemmer, der er fyldt 75 år - en regel der har været gældende i mange år, men som er kommet noget i klemme med tilbagetrækningsreformen. Indtil sidste år fik man mulighed for at søge folkepension, når man fyldte 65 år men reformen ændrer folkepensionsalderen opad lidt efter lidt, måske ender det med, at man skal være i arbejde til man fylder 72 år. Lige nu er det sådan, at "de store årgange" er gået på pension, og de er fyldt 75 år eller gør det snart, og da nogle af dem er lærere, så er der mange kontingentfrie medlemmer, og derfor færre penge i kredsene til at lave pensionistarrangementer. Derfor forslaget om vedtægtsændringen af kontingentfrihed. Her bliver den knyttet til gældende folkepensionsalder for det enkelte medlem og er betinget af medlemskab af fraktion 4 i 12 år. Nu er det medlemmets alder og medlemskab af fraktion 4 i 10 år. Vedtægtsændringen er tænkt gældende fra 1/1 2021.

Fraktion 4 - pensionisterne

Fraktion 4 er en fraktion under Danmarks Lærerforening for medlemmer på pension eller efterløn.

Kattelem.

En anden vedtægtsændring åbner mulighed for at kunne blive medlem af DLF, fraktion 4 uden at betale for den udmeldte periode, senest 2 år efter pensionering, hvis man har arbejdet  i andre skoleformer, hvor DLF  ikke har overenskomsten, og man så har måttet være medlem af en anden fagforening. 

Hovedstyrelsesvalg.

I december skal vælges ny hovedstyrelse efter 4 år. Fraktion 4 har en plads hvor pensionerede medlemmer stemmer en pensionist ind. I den forløbne periode har jeg været hovedstyrelsesmedlem for fraktion 4. Det har jeg været meget glad for og entusiastisk kastet mig og  et fortsat foreningsarbejde. Ovenikøbet har jeg mødt mange dejlige mennesker.

MEN jeg genopstiller ikke. - Jeg har nogle helbredsmæssige problemer, så jeg har måttet indse, at det nok er bedst at stoppe. Håber at I til december stemmer min efterfølger ind.

Powered by Labrador CMS