Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Alle fugle synger - instruktionsvideo

Hvad tænker I om instruktionesvideoer i billedkunst undervisningen? Har I nogensinde overvejet at bruge dem?

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I forbindelse med Billedkunstensdag d. 13. marts 2019, så har jeg inviteret alle skolens lærere og elever til at deltage i et stort fælles projekt. Det kan I læse mere om i mit forrige indlæg.

Skolen jeg arbejder på, har rigtig mange forskellige elever, med mange forskellige udfordringer. Nogen har burg for den visuelle støtte, når de skal lære noget nyt, og andre gange så er det bare rigtig praktisk som lærer, at man kan demostrere noget visuelt for en stor gruppe samtidig.

Derfor har jeg for første gang, fosøgt mig med en kort video, hvor jeg viser, hvordan skolens elever skal bruge deres fingre til at male med Neocolor II. 

Hvad tænker I om instruktionesvideoer i billedkunst undervisningen? Har I nogensinde overvejet at bruge dem? Jeg tænkte, at det kunne være en måde, hvorpå man kunne sikre sig at instruktionen til vikartimer i billedkunst var fyldstgørende.