Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Artbooks til de kreative øvelser i billedkunst

I år er året, hvor både mine 4. og 5. årgang skal kastes ud i individuelle artbooks. Små kreative notesbøger, lavet af genbrugspapir og ellers kun er fyldt med små øvelser og kreative eksperimenter.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et lille udsnit af 4.årgangs forsider i proces.

Opgaven var simpel: lav en forside der gør dig glad og inspirere dig til at være kreativ. 

Vi kæmper med, at de kun har 1 time om ugen, så vi er blevet nød til at lægge dem som dobbelt lektioner i de ulige uger. Jeg tror jeg kommer til at savne flere billedkunst timer på 4.årgang, vi tager alt det vi kan få, og udnytter alle tværfaglige forløb vi kan komme i nærheden af. 

Til gengæld så har de 2 lektioner om ugen på 5.årgang og det glæder jeg mig over. Det er et nyt hold, så jeg vil gerne lære dem bedre at kende i den første opgave. 

Her bliver opgaven formuleret med lidt flere benspænd og krav til udformningen.

1) Vælg tre symboler, som repræsenterer dig. (Jeg har også klassen i kristendom, hvor symboler er en del af vores første forløb)

2) Inddrag et citat 

3) Der skal være mere farve/blæk/dekoration end bart papir.

Jeg ser frem til at se forskellen på deres forsider. Der vil uden tvivl bliver stor forskel, da 5.årgang slet ikke får adgang til vores decopage kasse :)