Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Billedkunst: Foldehuse og indretning

Før mine elever blev sendt på påskeferie, foldede vi sammen 3D huse. Efterfølgende fik de til opgave at indrette huse og videofilm en housetour.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne opgave er enkel, men kan udfordre elevernes evne til at følge en instruktion/video. Derfor anbefaler jeg, at eleverne mindst er avancerede 4.klasser, for ikke at blive alt for frustreret. 

Der er en simpel youtube video, bare søg "Fold 3D house" og så kommer modellen her frem.

Mine elever skulle efterfølgende indrette/tegne husets rum, og videooptage en housetour, hvor de fortalte om deres valg.

Opgaven kunne muligvis også laves i håndværk og design. 

Opgaven bærer præg af to ting:

1. Den skulle kunne laves hjemme, med begrænset redskaber og materialer (virtuel uv.)

2. Eleverne skulle selv kunne sidde med dem i selvstudie, da den sidste del af opgaven skulle laves uden mig, da jeg havde klassekonferencer.

Materialerne er enkle:

Farver 

Sort tusch

5 stk. Kopi papir 

Saks 

Limstift