Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Billedkunst i naturen: landart med tang - abstrakte tangmonstre

Tang er ikke bare 'tang'. Man kan tegne og forme med tang, man kan skabe kunst og udtryk med tang. Det gjorde eleverne i 3.klasse i dag.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

3.årgang er på lejrskole i disse dage, arrangeret af en engageret forældregruppe, med undervisning planlagt og gennemført af begejstret lærere, igen med støtte af de engageret forældre. 

Vi har lagt vægt på undervisning, som lægger op til samarbejde, kreativitet, aha-oplevelser, æstetiske læring og sjov!

Jeg har fået nogle kreative elementer ind i vores værksteder, og fællesnævneren er 'landart'. Ét af dem kan I se billedeksempler på herunder. 

I dag har eleverne bl.a. arbejdet med 'tang', hvor de skulle beskrive, undersøge og artsbestemme de forskellige typer tang de kunne finde. Det lyder måske kedeligt, med alle  elever gav udtryk for overraskelse, nysgerrighed og de blev opmærksomme på, at tang ikke bare er tang.

Efter indsamling og artsbestemmelse af tangen, så skulle de lave hver sit abstrakte 'tang-monster', udelukkende ved at bruge deres indsamlet tang. 

Når vi kommer tilbage på skolen efter den forlænget weekend, så skal eleverne bruge billederne af deres værker, sammen med små beskrivelser, hvor de inddrager det de har lært om tang, i en LANDART udstilling.