Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Den hurtige - vi maler med vand

Improviseret spontane løjer i dagens praktisk-musiske bånd.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alt vi brugte var:

  • En skolegård med sort asfalt
  • En tom skraldespand fyldt med vand 
  • En gren pr. barn, fundet ved vores lille grønne område 
  • 2-3 skumvaskeklude pr barn 
  • En køkkenelastik pr. barn. Vi brugte malertape i mangel af elastikker.
  • Højt humør og god fantasi 

Mine elever elskede det. Lidt vandpjask med hjemmelavet "pensler", vand i en spand og så ellers igang med at male figurere på den sorte asfalt. Det gjaldt om at være hurtig, inden solen og asfalten havde fordampet vores kunstværker væk. En ny genre af landart er hermed opfundet :)