Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Der er håb for billedkunst og for folkeskolen

Man skal ikke tage glæderne på forskud. Men det gør jeg alligevel.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

artiklen  "Aftale om korter skoledage er tæt på" i Altinget fra i går, d. 22. januar 2019, står der:

"Regeringen ønskede oprindelig flere naturfagstimer, men det er ikke længere i spil.

I stedet lægges der op til at sprede timerne på historie, billedkunst og andet fremmedsprog – uden at partierne dog er fuldstændig enige om fordelingen endnu."

Jeg klapper i mine små tykke billedkunstlærer hænder af begejstring og store håb og forventninger.

Det betyder måske, at den der underlige ene lektion der ligger på 4.årgang, som minimum kan veksles til TO lektioner om ugen. Man kan jo ikke engang nå ned til lokalet og tilbage igen, før tiden er gået. Der er håb forude. 

I dag, oplevede jeg endnu engang, hvad billedkunst faget kan. Min ellers meget sociale og snakkende 3. klasse, var helt stille, opslugt og fordybet i billedkunst undervisningen, da de sad bøjet ind over deres akvarelmalerier. FLOW. En helt fantastisk ting at være vidne til og del af som lærer. Der er håb forude. 

Det er de her små dryp af håb, som gør at jeg slet ikke er klar til at opgive folkeskolen. Elever som suger til sig, fordi fag og indhold beriger dem både fagligt og menneskeligt, og politikerne som en sjælden gang får en idé, som vi i den virkelige verden også kan se det fornuftige i. 

Der er håb forude.  Der er håb.