Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Farvelære, the basic stuff

Farvelære, et område, som altid hitter, og hvor alle kan være med.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I mine evige jagt på inspiration og spændende forløb, så gemmer og samler jeg al inspiration på Pinterest. Jeg har efterhånden en hel del opslagstavler derinde og de kunne nok godt trænge til lidt organisering. Min billedkunst mappe svømmer over med spændende forløb, og farvelære, er noget af det, man ALTID kan arbejde med i billedkunst, på alle klassetrin.

Eleverne fascineres altid, når to farver bliver til en 3. og det er en leg at udvikle sine egne farver og det er også ret sjovt at give dem sine egne navne. 

Farvelære kan altid tåle at blive genopfrisket, og en vikar kan somregel også overtage lektioner, hvor farvelære opgaver er planlagt. 

Hvordan har du arbejdet med farvelære?