Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Fugle i flok flyver, når de er mange nok

I uge 21 er det børnenes kulturuge i Næstved, men allerede nu begynder forberedelserne, med en workshop om fugleskulpturer. Selvom der er længe til, så passede det perfekt ind i arbejdet med BILLEDKUNSTENS UGE, som vi også lige nu er en del af, hvor vores skoles tema er FUGLE.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

43 børn, 3 lærere, 2 kunstnere og en masse trælister, save, limpistoler og kulørt tape. Det er opskriften på en lang, spændende og opfindsom dag.

Da vi var færdige 4 timer senere, så var børnene også helt færdige. Energien var brugt op og godt trætte. De havde kun holdt 2 x 10 min. pause. Selvom der var tid til mere, så var de så ivrige for at være igang hele tiden, at de hurtigt spiste og var tilbage ved saven og tegnebordet kort efter.

Fuglene skal udstilles i Næstved by hele uge 20 og uge 21, i forbindelse med Børnenes kulturuge.

Det er tydeligt at børnene er top motiveret af være en del af noget større end skolen og selvfølgelig også af, at de kan tage familien med og vise deres værker frem. De glæder sig meget. 

Jeg har ofte benyttet mig af tilbudene fra Åben skole og tager mine elever med ud af skolen, så tit det kan lade sig gøre. Som så mange andre folkeskoler, så er vi desværre meget begrænset af økonomien, men der er SÅ mange gode og gratis tilbud, som jeg opfordrer alle til at undersøge nærmere og benytte sig af. Eleverne lærer og husker langt bedre, når deres læring er koblet på en æstetisk og sanselig oplevelse. 

I morgen er det onsdag  BILLEDKUNSTENS DAG, hvad skal I lave? 

Udover at eleverne skal arbejde videre med vores fugle til den store udstilling på skolen, så vil jeg også vise hvor vigtigt samarbejdet med vores Service afdeling er, når de kreative idéer skal have hjælp til at blive en realitet.

Procesbillederne er i omvendt rækkefølge, fra færdig produkt til det første trin.