Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Juledøre, en amerikansk tradition i de danske skoler

De amerikanske skoler har længe lavet juledøre og udsmykningskonkurrencer. Nu har den tradition fundet vej til Danmark.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er forholdsvis nyt, at vi rundt omkring på de danske skoler, er begyndte at dekorere klassens dør til jul.

Det har længe været en amerikansk tradition, men nu er traditionen altså også nået Danmark. 

På min egen skole er det blevet en årlig konkurrence, hvor klasserne dekorere deres døre, og så vælger ledelsen "Årets juledør". Der er en lille præmie til vinderen, og imens er det hyggeligt at kigge på de mange forskellige døre der bliver lavet. 

De er ikke helt så personlige, for mange har efterhånden kopieret idéer direkte fra Pinterest, men det er stadig hyggeligt og sjovt med et fælles projekt.

Hvis man så vælger, at have lidt fokus på projektudvikling, så er der faktisk meget at lære.

Jeg har samlet et par danske juledøre fra danske skoler.

Se evt. Pinterest, hvis du får lyst til at prøve det samme med dit billedkunsthold. Alternativt kan man indføre kunst-dør, hvor man dekorere døren ud fra et tema, en genre, en kunster eller noget helt andet. 

En Kusama, impressionistisk eller Miro dør, kunne da være så fedt.