Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Klar, parat, billedkunst, START!

I dag er den første dag i Billedkunstens uge. På onsdag er det den helt store dag, selvfølgelig Billedkunstens Dag. Jeg skriver et dagligt indlæg om processen på min skole.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi har i dag taget hul på Billedkunstens uge, ved i dag at kigge på fugle. Det er nemlig vores tema. 

Vi har studeret billeder, videoer og udstoppet fugle. Vi har skrevet en definition af ordet, og eleverne i 3.klasse kom frem til følgende :

  • To vinger 
  • Halefjer
  • Fjer
  • En krop med bug 
  • Et hoved med næb 
  • Klør 
  • Øjne lidt ude på hver side af hovedet

Efterfølgende skulle de tegne. Først 1-2 observationstegninger, 1 blindtegning og en krøltegning.

Efterfølgende skulle de tegne en fantasi fugl, som dog skulle passe til vores definition.

I morgen hopper 3. årgang på bussen for at køre ind til Grønnegades Kaserne i Næstved by, hvor vi er så heldige at have fået lov til at deltage i en kreativ Workshop, hvor eleverne sammen med to kunstnere, skal være med til at skabe store fugle skulpturer, som skal udstilles i bybilledet i uge 21.