Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Krea i den virtuelle undervisning

Nu er vi her igen. Coronaskolen er åben med det er ikke som i foråret. Eleverne undervises i fuldt skema også de praktisk-musiske.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den virtuelle undervisning dominerer igen elevernes skolegang. Det er ikke nemt, hverken for dem eller lærerne der sidder og underviser igennem et kamera.

Vi har fået at vide, at det ikke er nødundervisning, men det IKKE MULIGTat organisere eller faciliteter undervisning på samme niveau, som den der praktiseres i virkelighedens klasselokaler.

Mine kære elever, som oftest gør deres aller bedste, har så svært ved at følge med, når det foregår gennem en skærm. Det tekniske driller, fokus ryger indimellem og selvstændigheden bliver virkelig sat på prøve, når jeg ikke kan tegne, fortælle og komme med en masse eksempler. Der er INGEN tvivl om, at vi lærer bedst sammen. Og virtuel undervisning er discount undervisning, sammenlignet med det vi normalt får ud af en skoledag.

I dagens uuv, som lå midt på dagen hos os, trængte vi lige til lidt luft. Børnene blev bedt om at springe i sko og jakke, og tage på jagt efter vinterfugle. De skulle ud og tage billeder. Vi gik tur sammen, hver for sig, for vi ringede alle sammen i Hangout og gik og hyggesnakkede imens vi hverisær spottede fugle. Folk der har set os, måtte tro vi var skøre.

Men børnene nød det og trængte til det.

Da vi var hjemme igen, skulle vi lave små vinterfugle til ophæng. 

Der var ikke meget billedkunst over det, men vi havde fat i materialer som de fleste havde hjemme og det var et dejligt lille afbræk fra de mange timer foran skærmen.