Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Prikken over i'et - når billedkunstundervisningen rammer plet

Jeg ser pletter, prikker og runde mærker alle steder. YOYUI KUSAMA - she's er the bomb!

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For 4 år siden arbejdede et af mine billedkunsthold, med den skønne japanske kunstnerinde, Yayoi Kusama.

På det tidspunkt var der ikke mange forløb at hente på nettet, så jeg måtte selv igang, for mine elever skulle simpelthen lære hende at kende. Efterfølgende er der kommet utallige forløb på nettet, lige til at hente. Man kan også finde en længere dokumentar på DR1. 

Eleverne dengang, forelskede sig og skabte installationer med prikkede græskar og spejle, og spurgte nysgerrigt ind til den fascinerende ældre dame, som var besat af at male og skabe. Så meget, at hun ikke stoppede, bare fordi hun nåede kanten på lærredet og faktisk også så meget, at hun blev syg af det.

Når børn præsenteres for nulevende kunstnere, så bliver kunsten og personen bag pludselig meget mere aktuel og spændende, er min erfaring. Selvfølgelig har det også noget at gøre med formen og mediet, men Kusama er altså "... så underlig, at hun spændende. " (citat fra elev i 3.klasse) 

Nu, skal mine to nye klasser, lære Kusama at kende. De er ligeså fascineret, som mine elever var for 4 år siden. Kusama holder altså stadig max!

Hvis du ikke er overbevist om Kusama er noget for dig og dine elever, så følg godt med. Mit næste indlæg vil nemlig være en præsentation af mine nye elevers proces, materialer og produkter.