Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Så hiv dog i den håndbremse!

Det skriger til himlen! Få det til at stoppe.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I min optik, så kan skolereformen rigtig meget godt, problemet ligger i, at politikerne troede og stadig tror, at god skole dikteres ovenfra. Det gør den ikke. Den starter hos lærere og pædagoger, for det er os, der får tingene i bevægelse, helt nede på gulvet. Det er også os, der har holdt niveauet i dansk og matematik, på trods af, at man gav os flere undervisningstimer og færre forberedelsestimer. Hvorfor (!?!?) tror nogen på, at man ved at skære i planlægningstiden, kan forbedre indholdet af undervisningen?

Siden 2014 har nogen ment, at reformen bare skal have tid. Men hvems tid er det lige vi gambler med her? Det er vores børns! Hvor mange generationer kan vi nå at ødelægge og give en dårlig/middelmådig skolegang, med stress og jag, inden nogen tør at hive i håndbremsen og rent faktisk gøre det der skal til, så der kan komme kvalitet ind i undervisningen?

Tålmodigheden rinder ud!  Læs artiklen, der endnu engang fik mit blod til at koge en anelse. 

Bevægelse i undervisningen har ikke virket, de steder, hvor det er lykkedes at indføre den. Trivslen er faldet. Der er stadig børn der kommer ud, uden at kunne læse og regne.

Vi har nu været igang i lidt over 5 år. Er det ikke snart på tide, at vi sætter børnene og lærerne fri? Fri til at skabe en ordentlig skole, hvor børn er glade for at være og ja... Glade for at lære. Hvem tør starte? 🙋🏻‍♀️

"Den skal have tre år, før vi kan se positive resultater" (Niels Egelund, 2014) "Den skal have fire-fem år til før den lykkes" (Claus Hjortdal, skolelederforeningen, 2015) "Den skal mindst have 10-15 før vi kan se resultater" (Dorte Andreas, næstformand i Skolelederforeningen, 2020)"