Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Snemænd og pastelkridt

Materialekenskab i billedkunst er lige så vigtigt som at kende sit værktøj i håndværk og design, og mine elever elsker at lære nye materialer at kende.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når eleverne skal lære et nyt materiale at kende, så er det ofte først med en bunden opgave, efterfølgende får de en mere fri opgave, hvor de kan afprøve det de har lært. 

I dag har 4.klasse arbejdet med pastelkridt på sort kardus. 

Vi har arbejdet med skygger/lys, perspektiv og bearbejdning af materiale.

Der er kommet nogle søde snemænd ud af det, og de hænger fint i vores fællesrum, og spreder lidt jule- og vinterstemning.