Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Tegn med bozaitråd i billedkunst

Bozaitråd, ståltråd, sten eller klodser, er opskriften på en lille rummelig skulptur, som jeg er sikker på, at mine elever vil elske.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Inspiration fra lærer til lærer.

Endnu engang har en passioneret billedkunstlærer, delt et super fedt og inspirerende forløb inden i Facebook gruppen @kundskabogkaosbilledkunst i folkeskolen. 

Denne gang har jeg forelsket mig i et forløb omkring trådbilleder. 

Det bliver jeg nød til at prøve med mine billedkunsthold. 

Tak til Kimie Strandberg Rochat, for at dele den gode idé 💡 

Kimies beskrivelse af materialer og fremgangsmåde kan du læse herunder. Find hele det samlet forløb i gruppen

"Bindetråd med plastik fra Jem og Fix kan bruges til tråd-portrætter 😄

De koster kun 13 kr for 25 meter og er det billigste alternativ til bonzaitråd, jeg har fundet.

Det var en smule svært at dreje rundt i kurver, hvorfor det ene øje hænger lidt.

Se billederne og bliv måske inspireret 😊

Jeg har brugt alm. ståltråd til at holde på formen i de punkter, hvor pilene fører hen. Jeg vurderede, hvor de skulle være, da jeg løftede lidt op i billedet.

Meningen bliver, at eleverne sætter deres portrætter fast på en sten. Tråden ned til stenen skal lægges dobbelt for at kunne holde hovedet oppe."