Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Videre til næste projekt

Jeg har lagt mærke til, at jeg tit har travlt med at afslutte et projekt i billedkunst, fordi tiden går så hurtigt, og pludselig holder årsplanen ikke, og den skrider lidt for meget. Det er frustrende, for både eleverne og jeg.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den følelse af frustration, når man skal skynde sig videre i en proces og ikke kan få lov til at være i roen og i flowet, det er SÅ frustrende. Oftest for eleverne, når man skal pakke sammen efter 1,5 lektion i billedkunst, fordi de også skal nå at rydde op og have frokost.

Mine elever har været aller gladest, når jeg har kunne lægge timer om eller når vi har været på kreativt værksted en hel dag. 

De kreative værksted og mere tid, giver tid til fordybelse. Det får man bare ikke med 2 lektioner, for 1/4 skal bruges på oprydning.

Jeg havde trukket to dejligt kolleger med på kursus i Slagelse i sidste uge. Et kursus i Frirumlab, som drives af Karen. Frirumlab ligger i Slagelse centeret og er et Mekka af dimser og dutter. Man kan ikke undgå at få lyst til at pille og kigge i alt.

Kursus var sat på benene af Danmarks Billedkunstlærere kreds 6, som kunne tilbyde gratis deltagelse med forplejning og det hele, vist i samarbejde med kommunen. 

Jeg synes det er meget sjældent, at jeg som billedkunstlærer har mulighed for at deltage i praktiske kurser, uden at det koster en bondegård. Der er både materialer og alt andet praktisk at tage hensyn til, så det forstår man jo godt.

Det er et af de fag, som kræver rigtig meget invistering af både tid og penge, hvis man skal lære nye teknikker. Så kommer der er gratis kursus, så kan du være sikker på, at jeg er på deltagerlisten. Jeg ville ønske der var flere i mit område :) 

På kurset fik jeg lov til at mærke frustrationen over benspænd og begrænset tid, og hvor fastlåst jeg har i min egen "stil" og comfortzone.

Inden jeg fik set mig om, så var klokken 20.30 og vi havde været igang siden kl. 17. Det er det fantastiske ved at være kreativ. Verdens bedste tidsfordriv, hvis du spørger mig. 

Underviseren Karen er både dygtig og meget faglig kompetent. Hun ved hvad hun taler om! Både i forhold til teknikker, kunstnere og al mulig baggrundsviden. Hvis I mangler et kreativt værksted til alle aldre, eller vil tage en klasse med på kreativt værksted i forbindelse med undervisning, så er jeg sikker på, at I er velkomne i Karens Frirumlab.

Mere om Frirumlab på www.facebook.com/frirumlab