Blog-værk

Blog

Håndværk/design i en coronatid

Håndværk/design undervisning i en coronatid kan være virkelig udfordrende. Bliv her inspireret af dine kollegaer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når mange på mandag starter op igen efter en tiltrængt juleferie er det igen på en ny måde. Det kan for utroligt mange være udfordrende med nød/fjernundervisning og da retningslinjerne ift. den anderledes skoledag er op til ledelserne på de respektive skoler, står vi allesammen faktisk forskelligt.  For mange er faget også et udfordrende fag med nye retningslinjer, forskellige færdigheder og tilgange til faget. Dette er også en udfordring! 

Men også i denne tid, vil jeg slå et slag for ordsproget "to hjerner, tænker bedre end én..." og opfordre alle folk til logge ind på deres facebookprofil og blive inspireret af dine fagfæller. Der findes et utal af materialer, gode idéer og end gode debatter på håndværk/design-siden på facebook. Og hvis vi ser bort fra de få, der er kommet i det forkerte rum og forsøger at sælge kunsthåndværk, så kan du her boltre dig med andre, der står i (næsten) samme situation som dig.  Kom glad i din faglige forenings facebookgruppe fuld af inspiration til den kommende tids undervisning;  https://www.facebook.com/groups/351726328266391

Blog-værk

Jeg hedder Tania og er en yngre lærer bosat på Amager og ansat på Skolen ved Sundet, hvor jeg bl.a. underviser i håndværk og design. Det er også dette min blog hovedsageligt kommer til at handle om. Både helt konkrete undervisningsforløb og tanker herom - men også debat og oplæg om praksisfaglighed. Jeg synes jo, at de praktisk-musiske fag i folkeskolen er meget vigtige - og også med til at understøtte og skabe mening og sammenhæng for elever i de mere gængse/ældre fag i folkeskolen.