Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Ny lærer: Se her. Dit faglige netværk er lige ved hånden.

Så har vi taget hul på første arbejdsdag, og vi har et nyt skoleår foran os. Er du ny lærer, kan du her læse om, hvad dit faglige netværk har at byde på. Der er nemlig meget, og du kan bare bruge løs.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Velkommen tilbage fra ferie. Ikke bare skolerne, men også netværkene kommer gradvist op at køre, og rundt omkring i landet er en række nye kolleger mødt ind til første arbejdsdag.

Den første tid byder på mange nye indtryk, og det er muligt, at du først senere giver de faglige netværk din opmærksom. Det er fint. De kører døgnet rundt.

Mød kolleger fra hele landet.

På de faglige netværk møder du de kolleger, der sidder med gode undervisningsindspark, forløb og erfaringer. De kommer fra hele landet, så der er mange at spørge, hvis man sidder med undren eller søger efter bestemte undervisningsforløb. Hele ideen med de faglige netværk på Folkeskolen.dk er netop, at vi bliver klogere sammen, og siden netværkene startede op, har mange meldt sig på, og modtager uforpligtende nyhedsbreve. Det kan du også gøre her på Historie/ samfundsfag.

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Janus Neumann er Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i fagene – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: janusneumann@hotmail.com

Deltag i debat i ny og næ.

Netværket er ikke kun idebank. Det er også her, vi diskuterer pædagogiske og didaktiske spørgsmål af en hver art. Vi har diskuteret konkrete forløb, vi har diskuteret politisk objektivitet, vi har diskuteret aldersgrænser på film i undervisningen eller vi diskuterer prøveformer og projektopgaver. Vi er ikke altid enige, men tonen holdes som regel sober, og det skal den blive ved med.

I de kommende dage og uger vil du her på historie/ samfundsfag kunne læse om årsplaner og alle de gratis forløb, der ligger ude på nettet og venter på dig. Som faglig rådgiver skriver jeg også nogle gange om mere generelle facetter af lærerjobbet.

Du kan bruge netværket allerede i dag, og der mange erfarne folk klar med svar til dig.

Velkommen til det faglige netværk i Historie og samfundsfag.