Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Sidste opløb inden valget

Det er ved at være sidste udkald inden folketingsvalget, men har du tid i morgen eller onsdag, så er her et link til et hurtigt valgoverblik til his/ samf- undervisningen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På DR Skole/ samfundsfag finder du et hurtigt og letoverskueligt tema om valget, der tager eleverne bag om politikere, mærkesager og partipolitik.

Du kan sagten nå noget af temaet på en enkel time, og har du to, er der i princippet tid nok.

Temaet "Folketingsvalget 2019" udmærker sig ved sin simplicitet, der gør det anvendeligt selv for syvende klasser, og alle tekster kan læses op eller blive oplæst.

Mød din kommende statsminister.

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Janus Neumann er Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i fagene – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: janusneumann@hotmail.com

Eleverne kan møde alle seks potentielle statsministerkandidater, og der er rig mulighed for at diskutere retorik og argumentation efter hvert indslag samt evt. journalistisk vinkling, hvis man har arbejdet med kildekritik.

Du kan hurtigt hente lette tekster og spørgsmål til teksterne. Disse vil nok forekomme en anelse banale for nogle større elever, men de kan bidrage til en grundviden om vores Folketing og vores demokrati, som man fra tid til anden savner hos eleverne.

Endelig vil det være muligt at bringe flere relevante fagudtryk i spil, der vil stå centralt i både historie- såvel som i samfundsfagsundervisngen.

Følg linket nedenunder, hvis dette skulle have fanget din interesse, og du har tid.

Ha’ et godt valg og en god grundlovsdag derude.

https://www.dr.dk/skole/samfundsfag/udskoling/folketingsvalg-2019

Powered by Labrador CMS