Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

Dans og udtryk: Kast jer ud i 'Jumpstyle'

Dans kan noget helt ekstraordinært. Det medfører en positiv energi og en glæde, som er svær at finde mange andre steder. Dansen kan samle os – helt fra indskolingen til udskolingen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dansen repræsenterer glæde.

Vi danser, når vi hygger os til en fest. Vi ser vild med dans og suger deltagernes begejstring over, hvad dansen bringer med sig videre i deres liv. Vi husker  alle sammen den klassiske stop-dans, som stadig florerer i stor stil i min datters SFO.  Dans kan noget helt specielt!

Jeg har netop i dag undervist vores to 9. klasser i stilarten ’Jumpstyle’ (’at hoppe’). Her kombinerer vi forskellige hop og spark, som eleverne så skal bruge efterfølgende.

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Eleverne bliver blot præsenteret for to simple grundtrin. Derefter bliver det deres opgave i grupper, at sammensætte de trin på forskellige måder, retninger, opstillinger mv.

Hvad kan Jumpstyle?

Jeg kan godt lide denne stilart af flere årsager:

  • Eleverne behøver kun at lære ganske få trin, før de kan sammensætte en mindre koreografi.
  • Der findes mange klip på youtube, som kan bruges som inspiration.
  • Jumpstyle er god til at differentiere, da de dygtige elever selv kan lade sig inspirere via nettet og dermed lægge flere trin på.
  • De udfordrede dansere (elever) skal ikke huske en lang koreografi, men blot enkelte trin i forskellige opstillinger.

Følgende link kan måske bruges til inspiration:

https://www.youtube.com/watch?v=MNTo267vk6Q

God fornøjelse med at Jumpstyle!