Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

De beskikkede censorers tid til idrætsprøven

Som lærere råber vi alle på manglende tid til forberedelse. I fredags var tiden til diskussioner, vidensdeling og fordybelse, da læringskonsulenterne fra UVM havde indbudt de kommende beskikkede idrætscensorer til kursus i Odense. Målet for dagen var et fælles sprog og forståelse for prøvens indhold – både før, under og efter selve afholdelsen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Omkring 45 engagerede lærere var samlet i Odense til en dag i idrætsprøvens tegn. Kendetegnet for dagens indhold var entusiastiske idrætslærere fra hele landet, hvis fokus var at ’nørde’ med fagets endestation – idrætsprøven.

Dagen bød på en veksling mellem oplæg fra UVM og punkter, der skulle drøftes i mindre grupper. Der var desuden erfaringsudvekslinger med både de gode og udfordrende oplevelser fra sommerens afgangsprøver.

Idrætsprøven har flere år på bagen

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Som censorer må vi nu forvente, at idrætsprøven er ved at blive implementeret på skolerne. Vi er i gang med det fjerde år med prøven, så jeg tænker umiddelbart, at der er ved at være gjort en del erfaringer samt skrevet en del om prøven, hvilket man som idrætslærer fint kan benytte sig af og læse op på.

Der er gjort et stort stykke arbejde fra mange instanser ift. hjælp, ideer og inspiration til selve prøven, og derfor forventes det nu også, at de formelle krav er i orden, hvis man skal have sin klasse op.

Jeg ser frem til en masse timer med elever rundt i landet, som kan inspirere, overraske og vise mig, hvad de har arbejdet med i idrætsfaget.