Trine Hemmer-Hansen

Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

Du krænker min datters blufærdighed…

Jeg modtog forleden i min indbakke en meddelelse, hvor en mor til en pige i min klasse problematiserede, at eleverne skal i bad efter idræt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Moderen havde brug for at tale med mig, for hendes datter var blufærdig i forhold til at vise sig nøgen overfor andre. Hun mente også, at datterens grænse i forhold til de andre burde respekteres.

I og med at jeg i klassen havde sat fokus på både det hygiejniske og det dannelsesmæssige aspekt efter idræt, havde datteren opfattet, at jeg ville overvåge badningen efter undervisningen, hvilket skabte endnu mere panik.

Moderen beskrev, at hele dette tiltag ganske sikkert var i bedste mening, men at hun fandt det decideret krænkende at tvinge teenagere eller andre til at vise sig nøgne foran hinanden. I hvert fald når datteren havde det, som hun havde det.

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Brevet sluttede med oplæg til sparring vedr. forældrerollen for hende i situationen samt et spørgsmål om, hvorvidt skolen kunne tvinge elever i bad.

Skolens politik

Mailen har startet flere pædagogiske snakke mellem min ledelse og jeg. For hvad er egentlig min skoles politik ift. deltagelse i idræt?

Min leder og jeg har nedskrevet punkter, som er vigtige at forholde sig til:

  • Skal eleven bade efter idræt, eller er det ok, at der er seddel med, der fra hjemmet siger det modsatte?
  • Skal eleven være med til idræt, hvis hun har menstruation?
  • Må eleven slippe for at bade, hvis timerne ligger i de sidste lektioner på en skoledag?

I sidste ende kan vi ikke tvinge eleverne til noget, men vi kan henvise til vores holdning og til skolens politik.

Vi skal have eleverne med på råd. Det er dem der står i det. Hvordan gør vi badet til noget spiseligt igen?

Hvilke holdninger/politikker har I på jeres skoler?

Powered by Labrador CMS