Trine Hemmer-Hansen

Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

En beskikket censors beretning

Der var det hele. Faklen til det fiktive OL, eleven der jublede over 02, inspirationen til egen praksis, fem-mandsgruppen med en samlet praksisdel på lige knap 20 min. samt forstyrrelsen fra pedellen og hans hjælper midt i den teoretiske prøve.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: Evelyn Merkli/Flickr.com

Det er aldrig kedeligt at være censor – og denne dag var bestemt ingen undtagelse.

Der var gruppen, hvor jeg blev mødt med en ”det her skal bare overståes”-attitude, men som trods indgangsbønnen leverede en ganske fornuftig præstation. Der var også perfektionist-gruppen, hvor alt spillede med diverse skilte, musik, og et gennemarbejdet program, men hvor tiden desværre blev deres afgørende faktor. Til sidst mødte jeg også gruppen med den bredeste karakterdifferentiering, og hvor den største jubel kom fra eleven som modtog 02.

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Udfordringerne blev vendt til det positive

Forskelligheder var der nok af, men fælles for klassen var deres positive tilgang til prøven – trods udfordringer med gruppedannelse og personlige diagnoser, så gav eleverne os (og omvendt) en positiv oplevelse til idrætsprøven, og det er for mig det, det handler om.

Tak for endnu et censorminde til min efterhånden halvtykke scrapbog – det er stadig en fornøjelse at komme ud og se, hvordan andre skoler vælger at køre deres idrætsundervisning, og hvordan de klæder eleverne på til idrætsprøven.

Jeg lærer - og lærer fra mig.

Jeg glæder mig allerede til at se, hvad næste censordag byder på…

Powered by Labrador CMS