Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

God inspiration at hente til den kommende idrætsprøve

På mandag får både elever og lærere at vide, om deres klasse skal op i idræt. Hvis det er første gang du skal have nogle op i idræt, er her en god hjemmeside at hente inspiration og materialer fra.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: Pixabay/google.com

Dansk skoleidræts hjemmeside er fyldt med god inspiration til både den daglige undervisning, men i særdeleshed også til en evt. kommende idrætsprøve.

Udover faglig inspiration besidder den også gode links til teori og materialer.

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Af materialer kan jeg blandt andet anbefale kropsbasisdugen, som jeg jævnligt tager med i hallen til idrætsundervisningen. Dugen gør det lettere for mig at mikse teori og praksis.

Mange idrætslærere savner hjælp og sparring til tekstopgivelserne, og her synes jeg, at hjemmesiden kommer med en masse forskellige links. Der er ideer til litteratur til samtlige syv indholdsområder, og derudover linkes der til både emu og Erik Juuls store kartotek af brugbare artikler, som fint kan opgives som tekstopgivelser.

På hjemmesiden findes der desuden en fem minutters video, som beskriver idrætsprøvens forskellige elementer.

Kompetente lærere bag vejledningen

Siden er bygget overskueligt op, og det er tydeligt, at det faglige udvalg bag siden er lærere med hænderne i idrættens muld.

Der er ikke skrevet for meget og ikke for lidt. Vejledningen er doseret perfekt, så den er til at tage ind, og man føres sikkert gennem alt fra gruppedannelse til vurderingen.

Særligt afsnittet ”gode råd”, der omhandler undervisningsbeskrivelse og disposition, er fremragende, da det både indeholder form, lærerens rolle, undervisningsbeskrivelse, litteraturforslag, eksempel på undervisningsforløb, forløbsbeskrivelse og disposition.

Kort sagt en hjemmeside med højt fagligt indhold.

Link til danskskoleidræt:

https://skoleidraet.dk/aktiviteter/aktivitetstyper/idraetsfaget/inspiration-til-undervisningen/

Link til køb af kropsbasisdugen:

https://skoleidraet.dk/webshop/skolernes-motionsdag/kropsbasisdug