Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

Jeg savner mine kollegaer

Regeringen fjernede – med god grund ganske vist – flere ting jeg kunne lide, da Danmark lukkede ned. Mit behov for at se mine kollegaer igen har kørt om kap med min lyst til bland-selv-slik. Ingen af delene er tilfredsstillende tilbage endnu.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: pixabay.com

Både mit sociale behov samt min sukkertrang har været under pres i Coronaperioden. Midt i en forfærdelig situation, som har været voldsom for landet på flere parametre, er mine personlige behov de seneste par uger begyndt at kigge frem igen. Chokket har lagt sig en smule – men ikke sukkerchokket. For der er fortsat ikke bland-selv-slik særligt mange steder – og så savner jeg mine kollegaer.

Efter eleverne er begyndt at komme tilbage på skolen igen, har al fokus været på hygiejne, sociale kompetencer elever imellem og til sidst deres faglighed. Der har ikke været tid og rum til at tænke det kollegiale ind i sammenhængen, andet end at møder, pauser og forberedelse skal afholdes hjemme.

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Så i min desperate søgen efter voksenkontakt, har jeg nærmest gebærdet mig, som når jeg går i supermarkedet og scanner butikken – ”er det i dag, det er fremme igen”?

De voksne på mit job kunne lige så let være bland-selv-slik. I pauserne, når jeg er gårdvagt, scanner og søger jeg også efter voksne at omgås, samtidig med at jeg naturligvis holder opsyn og er sammen med eleverne.

Det daglige fix

Det, at vi voksne er væk fra hinanden, er også hårdt. Et dagligt arbejdsliv består af interaktioner, der både kan være glædelige, udfordrende, hårde, sjove, mærkelige osv. Fælles for dem er, at de er udviklende. Menneskelig kontakt er vigtig, og vi forfladiges uden.

Så når jeg afholder undervisning ude med min klasse, holder jeg øje. Om der skulle komme mig noget i møde, jeg har savnet. Det kunne være et jordbærdrøn, et stykke choko med karamelfyld eller et par bløde bjørne. Jeg er sådan i underskud, at jeg også kan tage til takke med en sur vingummi eller en stærk lakrids. Bare lad mig få mit fix!

Kollegakontakt og sukkertrang kan godt få tingene til at mikse sammen på disse dage, for de fylder for mig.

Dog ved jeg, at mit sukker gerne skal skrottes. Bland-selv-slik måtte gerne lægges i graven.

Det skal mit kollegiale fællesskab ikke. Vi har manglet hinanden alt for længe nu.