Trine Hemmer-Hansen

Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

Mesterhjerner

Jeg underviser et valghold på vores skole, som vi kalder ”Let’s move it”. Det er et hold, hvor kroppen er i centrum – både fysisk og psykisk. Holdet består af elever i 8.+ 9. klasse, som selv har valgt holdet – altså elever som kan lide at bruge deres krop, diskutere kroppens indre psyke samt udforske nye alternative sportsgrene.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: iStock.com/Blackred

I sidste uge satte vi fokus på den nye programserie, der hedder ’Mesterhjerner’ (afsnit 1 ud af 5 – om viljestyrke på DR) Et spændende program med fokus på den danske triatlet  Camilla Pedersens viljestyrke.

Dokumentaren tager udgangspunkt i den ekstreme viljestyrke, som ganske få mennesker besidder. Hjerneforsker Peter Lund Madsen udspørger og undersøger, hvorfor nogle individer har den mentalitet og den viljestyrke til aldrig at give op. Rent faktisk mener Lund Madsen, at der i os alle bor en urkraft af viljestyrke – få er bare i stand til at frisætte det fuldt ud.

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Programmet lægger op til en god snak om at sætte sig individuelle personlige mål. Efterfølgende bad jeg eleverne tænker over et mål, de godt kunne tænke sig at nå, inden dette skoleår er omme.

Der skal sættes fokus på:

  • Hvilket niveau eleven befinder sig på lige nu
  • Hvilket delmål der ønskes opfyldt i slut april
  • Hvad det endelige mål skal være i slut juni

Derudover beskrives der hvordan målene skal nås – hvad skal der til, for at eleven kan opnå det mål, de har sat sig?

Et "smart" mål

Mit valghold har fokus på idræt, så de fleste elever ønsker at sætte sig et mål inden for deres egen idrætsgren, men nogle få elever vil gerne forbedre sig inden for det faglige område i skoleregi.

Det er vigtigt, at hjælpe eleverne med at sætte sig et konkret målbart mål.

At sætte sig personlige mål handler om at sætte sig selv et ”smart” mål.

Specifikt

Målbart

Ambitiøst

Realistisk

Tidsbestemt

Jeg synes, det er vigtigt, at mine elever lærer at sætte sig mål. Mål er vigtige for læring, da man fokuserer mod noget og tydeliggør overfor sig selv samt omgivelser, hvad man vil. Man bliver tydelig og træder frem som menneske ved at sætte sig mål.

Faktum er, at målet skal være noget eleverne kan opnå – det skal være udfordrende uden at være utopisk.

Jeg ser frem til, at se elevernes valg af mål i denne uge…

Se dokumentaren her:

https://www.dr.dk/tv/se/mesterhjerner/-/mesterhjerner-viljestyrke-1-5

Powered by Labrador CMS