Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

”Min mor har ikke pakket mit tøj”

I fredags havde jeg idræt med min 7. klasse, og som ofte er der elever, der har glemt deres tøj. Da jeg spørger nærmere ind til det, viser det sig, at flere af dem undskylder sig med, at deres mor ikke havde pakket tøjet eller sat det frem til dem. I 7. klasse?? Jeg er målløs!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: BC Living/Flickr.com

Kære forældre

Vil I hjælpe jeres børn med selv at lære at pakke og huske deres idrætstasker?

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Vh. Idrætslærerne på 7. årgang.

Ovenstående eksempel fra min idrætsundervisning er langt fra enestående. Det er måske snarere hverdagskost i den danske folkeskole i disse tider.

Hvordan klæder vi de kære forældre på, så de forstår, at de ikke gør deres barn en tjeneste ved at nurse dem frem? Jeg er ikke det mindste i tvivl om, at de vil deres børn det bedste, men i min optik er det ikke en hensigtsmæssig og udviklende strategi for barnet.

En enkelt elev fra min idrætstime i fredags var på ingen måde flov over at fortælle mig, at grunden til at han ikke kunne have idræt, var fordi hans mor ikke havde stillet tasken frem til ham. Det ryster mig måske allermest, at han faktisk mente, at det måtte da være en god nok grund - for hun havde jo glemt det.

Opråb til forældrene

Kom nu forældre: Hjælp jeres børn med at de kan hjælpe dem selv. Skub stenen i den rigtige retning, men lad nu være med at feje de små bump væk foran dem, så børnene aldrig rammer noget, der gør ondt. For det gør ondt engang i mellem.  Det er den måde de lærer på, og finder ud af hvad der er rigtigt og forkert.