Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

Opvarmningsdelen skal KUN finde sted i indholdsområdet ”Fysisk træning”

Med tolv censordage på bagen ift. idrætsprøven, føler jeg, der specielt er ét element i prøven, som gang på gang fejlagtigt dukker op i praksisdelen – opvarmning. I mange af tilfældene skal der slet ikke vises opvarmning. Dette skal kun ske ved træk af indholdsområdet fysisk træning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: Ben Sutherland/Flickr.com

Som censor gør jeg en dyd ud af at kontakte den lærer, jeg skal ud til. Det er vigtigt for mig, at han/hun har mulighed for at få afklaret eventuelle tvivlsspørgsmål.

På trods af mine opfordringer gennem telefonsamtaler inden prøvens forløb samt en tydelig beskrivelse omkring opvarmning både i prøvevejledning og læseplanen, støder jeg ofte på klasser, som alle starter praksisdelen op med de klassiske ti minutters opvarmning.

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Der er som sådan ikke noget i vejen med deres valg af øvelser i selve opvarmningsseancen – problemet er blot, at elementet opvarmning kun hører til under indholdsområdet ”fysisk træning”.

Eleverne skal være varmet op på forhånd

Det er ærgerlig tid at ”spilde”, når gruppen har trukket andre indholdsområder. I stedet bør gruppen skrive på deres disposition, at de er opvarmet og derfor kan gå lige på med elementer fra deres trukne indholdsområder.

Modtager man som censor dispositioner, hvor opvarmningsdelen er på uden for ”fysisk træning”, så sørg for at kontakte læreren med det samme. Nogle gange kan det være en forglemmelse, men eleverne har mulighed for at komme med ny disposition på selve prøvedagen.

Vi skal være der for eleverne, og kan vi hjælpe dem inden, så skal vi selvfølgelig gøre det.

Held og lykke med prøverne derude rundt om i landet – med eller uden opvarmning på dispositionen.