Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

Podcast om prøven i idræt

Selvom der stadig er lang tid til gruppedannelse og trækning af indholdsområder i idrætsfaget, er der her en inspirerende podcast fra EMU, hvor både idrætslærere og læringskonsulenter deler ud af erfaringer før og under selve idrætsprøven.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er du idrætslærer i udskolingen, og er du interesseret i at høre, hvordan andre idrætskollegaer arbejder frem mod prøven, hvordan de prioriterer tiden og hvilke erfaringer andre lærere har med prøven i idræt, så lyt med – der er gode tips at hente.

Derudover deler læringskonsulenterne også ud af deres tre års erfaringer med prøven.

Husk at finde litteratur til de valgte temaer

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Min egen erfaring både som idrætslærer i udskolingen og som beskikket censor er, at det er vigtigt i løbet af året at give eleverne litteratur om de tre valgte temaer. Det kan være svært at finde artikler/litteratur til temaerne, så sørg for i god tid at få indsamlet til det valgte. Sørg for at have det klar, hver gang du vælger at arbejde med et nyt tema. (f.eks. idræt og samarbjede) – på den måde blander du også teorien sammen med praksis.

Lyt til podcasten her:

https://www.emu.dk/modul/podcast-om-prøven-i-idræt-og-arbejdet-op-til-prøven#