Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

Video som notatteknik i idræt

Vores idrætsundervisning foregår som ofte udenfor eller i en hal. Dermed udelukker vi også eleverne for at lave de klassiske skriftlige notater på computeren, som kan være guld værd til en evt. kommende afgangsprøve. Det har vi i år sat fokus på. Eleverne skal derfor aflevere en kort video elektronisk efter hvert indholdsområde.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: Google.com

I idrætstimerne blander vi ofte teori og praksis. Det fungerer efterhånden ret godt, og de nuværende eleverne er ved at vende sig til den form for undervisning. Men modsat det klassiske klasselokale så sidder eleverne ikke med deres computer/hæfte foran sig. De står midt på halgulvet, klar til at gå videre med aktiviteten efter få justeringer, og derfor er tiden til notatskrivning bare ikke tilstede.

Hvordan kan vi hjælpe eleverne med at huske temaer, teori, dansemoves og den jumpstyle-opstilling, som fungerede allerbedst, når vi har arbejdet med det i starten af skoleåret?

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Online notater hjælper eleverne

Derfor har vi i år valgt med vores 9. klasser, at hver gang vi er færdige med et tema/indholdsområde, så skal de filme en lille del af det, gruppen har lavet/arbejdet med. Derefter skal de aflevere det på platformen ”Minuddannelse”.

Det bliver elevernes notater gennem 9. klasse, som er nyttige at hive frem, når de forskellige indholdsråder bliver trukket omkring 1. april 2019. 

For hvordan kan eleverne huske den helt rigtige teknik i spydkast eller løbestil ni måneder efter vi har arbejdet med den?

Afleveringen er både en hjælp for eleverne og os lærere.

Et redskab til læreren

Jeg har en god mulighed for, at se elevernes kompetencer indenfor de mange forskellige indholdsområder, som idrætsfaget rummer, og eleverne kan både se sin egen gruppes optagelser og de andre gruppers. Det giver mulighed for god inspiration til videre arbejde.

Det sker i øvrigt ganske ofte, at vi i timerne deler hele årgangen i forskellige hold. Derfor kan der gå en del idrætsgange, før jeg igen har tæt kontakt med netop eleverne fra min klasse, som jeg senere skal give karakter. Her hjælper video mig med at bekræfte, hvad mine elever får produceret, og dermed højnes kvaliteten i min vurdering, uden jeg er nødt til at gå på kompromis med holdinddeling.