Folkeskolens religionsrådgiver

Blog

9.a har trukket kristendomskundskab

I år ligger prøven tidligt, så vi har travlt. Rigtig travlt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man kunne have hørt en knappenål falde til jorden mandag morgen. Det er ikke ofte, det er tilfældet, når tre 9. klasser er samlet i et klasselokale.

Afdelingslederen læste op: 9.a skal op i kristendom og mundtlig matematik. De sagde det ikke højt, men mange munde formede ordet ”f******ck”

I de to andre var samfundsfag og historie trukket ud. Det gav ikke de store reaktioner, men de jublede højlydt, da fysik og geografi blev nævnt som fag nr 2.

Folkeskolens religionsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Janne Skovbjerg er Folkeskolens religionsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: jann0350@skiveskoler.dk

Jeg forstår dem godt, det er nu en gang nemmere at gå op til en halv times afkrydsningsprøve end en stor mundtlig prøve.

Tilfreds lærer

Som lærer er jeg ganske godt tilfreds med at skulle have et hold op. Det giver mig en mulighed for at lave den sidste evaluering på to års undervisning. Har de lært de faglige begreber, de skal? Kan de arbejde fornuftigt med kilderne? Har de fået et grundlæggende kendskab til religionerne og kan de anvende den viden til at belyse problemstillinger?

Dårlig prøvedato

Lige nu er de i gang med at finde kilder. De har fundet underemner og lavet problemstillinger i april. Heldigvis! For vi har fået en meget tidlig prøvedato. Normalt giver jeg mig selv en uge til at lave lærerestillede spørgsmål. Det kan jeg ikke i år. Så vil eleverne nemlig kun have en uge og to dage til at lave produkt, finde kilder og få styr på det hele – og det er ikke rimeligt. Så de får tre dage af den sidste uge, så de har bedre mulighed for at fordybe sig.

Læg kulturfag til sidst

Kulturfagsprøven er meget omfattende for eleverne. Den rummer mange elementer, og læreren skal lave spørgsmål, inden der sendes til censor. Derfor er det umanerlig dårlig planlægning at lægge prøverne i starten af prøveterminen. Det presser elever og lærer unødigt.

Til trods for dette glæder jeg mig til at holde prøve med 9.a. Det plejer at være nogle gode dage, det bliver det også i år.