Folkeskolens religionsrådgiver

Blog

Happy new (school) year?

Et skoleår er næsten slut og et nyt lurer. Men hvad kan vi vente os?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I skrivende stund fortæller medierne, vi får en ny socialdemokratisk regering med opbakning fra Enhedslisten, SF og de radikale. Partierne har varslet, at man vil afskaffe nationale test i de små klasser og afskaffe uddannelsesparathedsvurderingen i 9.

Karakterskala

Skalaen skal måske revideres. Fint med mig – især hvis man vil fjerne -3. Jeg har aldrig forstået den karakter. Og hvad med 00? Burde den ikke være laveste karakter?

Folkeskolens religionsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Janne Skovbjerg er Folkeskolens religionsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: jann0350@skiveskoler.dk

Læseplan og udvalg

I dette skoleår er der lavet nye læseplaner i alle fag. Jeg har selv haft fornøjelsen af at sidde med i udvalget, der skulle revidere læseplan og vejledning for kristendomskundskab. Der er skrevet op mod fagets formål og folkeskolens formål. Læseplanen og vejledningen skulle være udgivet i maj, men er blevet holdt tilbage grundet valget. Jeg håber, den nye minister vil få dem sendt ud med det samme. Det er nu en gang rarest at vide, hvad man skal undervise efter, når man laver årsplaner. Vi har ikke tid til at lave dobbeltarbejde.

Der blev også nedsat to udvalg der hhv skal vejlede ministeriet om faget og som skal gentænke faget. Jeg håber, de udvalg får lov at bestå, så virkelighedens stemmer får ørenlyd i ministeriet.

Timetal

De tre kulturfag har samme prøveform, men med den nye timetildeling til historie, har kristendomskundskab kun det halve antal timer i forhold til de andre. Jeg håber, man vil se kritisk på prøveformen og vurdere, om man kan lette lidt på arbejdsbyrden.

Tak for i år

Tak for alle jeres kommentarer og for debatterne i år. Det er dejligt, der er et sted, hvor faget diskuteres. Også tak for alle de mails I har sendt mig med spørgsmål om især prøven og årsplaner. Jeg håber, I vil være med næste år og gøre Folkeskolen.dk/religion til et livligt fagnørdested.

God sommerferie