Folkeskolens religionsrådgiver

Blog

Man må gerne synde på mors dag!

Sådan stod der i Jyllands Posten 11. maj. Synden bestod i en yderst kaloriefyldt drik, man kunne indtage, hvis barnet havde glemt dagen. Heldigvis fulgte indlægget op med, at man jo altid kunne løbe en tur bagefter….

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Men hov siger du måske. Har synd ikke noget med religion at gøre? Jo ganske bestemt. I januar hedder religionen i mange byer ”X by på vægten”. Som mange religioner har den retninger: 5:2, high fat- low carb, stenalderkost og Dukan.

Prædikanterne talte om at tro på den sunde krop. Send tvivlen væk. Elsk dig selv. Guds rige venter lige om det slanke hjørne

Det sunde, velmotionerede legeme er vejen til frelse. Skyr og grøntsagsjuice er nadveren, dåben vinterbadning.

Folkeskolens religionsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Janne Skovbjerg er Folkeskolens religionsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: jann0350@skiveskoler.dk

Synden er et stort kalorieindtag, dødssynderne er buffet og fredagskage. Slikdjævlen frister dig. Skylden mærkes, når man giver efter. Heldigvis kan man angre og købe aflad med et månedskort til motionscenteret.

Det ugentlige ritual er fælles fredagsvejning med efterfølgende fælles indtag af 5 ml smoothie. Dommen falder prompte – har du taget på? Heldigvis er næsten klar med tilgivelse ”kom igen – det er bedre i næste uge”.

I dag skaber vi os selv – I hvert fald vores kroppe. Vi må selv tage ansvaret. Er konsekvensen, at vi selv skal betale, når vi bliver syge af overvægt? Eller udviser systemet barmhjertighed og behandler os?

(etik; sprog og skriftsprog 9. klasse)